Csonttartalmú húsok
A csontos húsoknak elsődleges szerepe a nyersetetésben a kis kedvenc kálciumszükségletének fedezése. Ebben a kategóriában megtalálhatóak egész csontos illetve darált csontos termékek is, attól függően, hogy ki melyiket preferálja. A csont szerkezete főzés hatására megváltozik, az nehezen emészhető lesz, bizonyos csontok pedig szilánkosra törnek, amelyek balesetveszélyesek az állatok számára. Éppen ezért csonttartalmú hús főzése tilos! Amennyeben ragaszkodsz a főzéshez, esetleg más okból nem kaphat kedvenced csonttartalmú húsokat, abban az esetben a kálcium pótlása étrendkiegészítővel oldható meg csontmentes húsok etetése mellett: tökéletes erre a célra a tojáshéjpor, vagy szárnyas allergia esetén a szarvascsontpor vagy kalcium citrát.
BARF étrendben az ideális csontos hús arány: 40%